Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in mb_format_contentblock() (regel 168 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/felixdemusical.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.util.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in mb_format_contentblock() (regel 168 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/felixdemusical.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.util.inc).

Maar nu ... OMG sta ik er toch alleen voor!

dinsdag 26 nov 2019

Hoi Dagboek, ik wil je iets vertellen. Wil jij effe naar mij luisteren? Ik zou graag mijn belevenissen ter voorbereidng naar de voorstellingen van “Felix de Musical” met iemand willen delen. Ik heb jou uitgekozen, omdat ik weet dat jij het niet verder zal vertellen, toch?

ZAKKENROLLER, Man ... Man ... Man, nu niet bepaald een geliefd persoon hé. Vooral niet op de markt van “Felix de Musical”, en dit mocht ik zeker ondervinden tijdens de repetities. Amaai zeg, al die boze blikken en vuisten die in het rond zwaaiden richting zakkenrollers. Ik had het mij wel effe anders voorgesteld hoor.

Toch voelde ik het aan als een eer, toen ik vernam dat deze rol mij toegeschreven werd. Echt iets voor mij dacht ik ... een rol waar ik, als 14 jarige, mij kon in uitleven en vooral het feit dat ik eens mocht of beter gezegd moest naast de lijn lopen.

De eerste repetities waren niet echt mijn ding. Ik stond met bedeesde stem en trillende benen mijn rol te vertolken, enfin dacht ik toch. Ik zag het echt niet zitten om dit voor een groot publiek te brengen. Ik begreep al snel dat er van mijn personage iets anders verwacht werd. Ik had geen keuze en er was geen weg terug ... ik zou en moest mij inleven in mijn rol, hoe moeilijk het ook was. 

Ik heb al een beetje podiumervaring mogen opdoen omringd door andere zangers van “Sopraline” tijdens Hoeilanders zingen Kerstmis en ook op percussieoptredens maar ... dan heb ik wel altijd mijn drumstokken of andere percussie-instrumenten bij de hand om mij door die stress-momenten heen te helpen. Maar nu ... OMG ... sta ik er toch wel even alleen voor.

Dankzij een goede en strenge maar rechtvaardige coaching ben ik er zeker van dat het mij zal lukken om deze rol alle eer aan te doen en tot een verassend einde te brengen. Vergezeld van de niet te onderschatte straatboefjes wordt dit een leuk markttafereel.

Repeteren ... repeteren ... repeteren, iets waar alle acteurs, figuranten en zangers momenteel hun dagen en avonden mee vullen, we willen toch allemaal het beste van onszelf geven ni? In ieder geval een keitoffe ervaring die ik niet snel zal vergeten.

Nog maar een paar nachtjes onrustig slapen en dan is het “Echt voor echt”. Gedaan met repeteren, geen : Ah ja ... Jamaar ... Oeps ... Zeg ... Mag ik ... Oei vergeten enz... Neen dan is het echt er boenk op of er just naast. Ik ga sowieso voor het eerste, spannend.

Dromen, Durven, Denken maar vooral Doen, dat ben ik van plan en bovenal mij helemaal geven. 

Cyrano Van de Velde

(in de rol van Zakkenroller uit “Felix de Musical”-  foto Cyrano en zijn bende)