Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in mb_format_contentblock() (regel 168 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/felixdemusical.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.util.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in mb_format_contentblock() (regel 168 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/felixdemusical.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.util.inc).

Een jaar geleden, een onvergetelijke tijd!

woensdag 25 nov 2020
play video

Het lijkt een herinnering uit een andere wereld waarin mensen nog in massa samenkwamen, zongen en dansten. Met meer dan 500 realiseerden wij precies een jaar geleden een ongelooflijk evenement dat de Druivenstreek overdonderde. Wat een spektakel, wat een energie, wat een muziek, wat een talent, wat een vriendschap. 

‘Felix, de musical’ veroverde in een weekend de harten van iedereen voor- en achter de scène en presteerde het om een bijzonder professionele musical te creëren die grenzen verlegde.

Nooit eerder werd in de streek zoveel energie gestoken in eén evenement en nooit eerder was men erin geslaagd zoveel talent, zowel beroeps als amateur, te doen samensmelten tot die wervelende show waar meer dan 3500 toeschouwers van genoten.

“Felix, de musical” bracht een superploeg samen, zowel technisch als creatief en stuwde iedereen naar een uitzonderlijk hoog niveau.

Het hele opzet was een idee van Jan Van Assche, die al heel wat op poten had gezet maar voor wie de creatie van een musical toch wel de realisatie zijn grote droom was. Hij componeerde de muziek, bijgestaan door Joris Bosman, Koen Mertens, Willy Vervloet en Willy Devis wiens inbreng onmisbaar was.

Succes

Aan “Felix” was meer dan twee jaar gewerkt en het mag gezegd worden, de musical wordt over de ganse lijn een succesverhaal. Promotioneel, creatief, financieel, muzikaal, organisatorisch… dankzij de inzet en het management van de kerngroep is alles volgens plan verlopen. De reactie van het publiek, ook van enkele bekende B.V.’s was hartverwarmend.

Iedereen van de ‘Happy Crew’, de voltallige ploeg, is terecht fier zijn of haar steentje te hebben kunnen bijdragen tot deze belangrijke pagina cultuurgeschiedenis van de Druivenstreek en we zijn ervan overtuigd dat iedereen maar al te graag de tijd een jaar zou willen terugdraaien want het was ongelooflijk plezant!

Vaak zegt men dat wij veel geluk gehad hebben dat we “Felix” vorig jaar hebben kunnen spelen. Dat is ook zo maar er is niets verkeerd aan een beetje geluk, gecombineerd met hard en intens werken. We zijn ervan overtuigd dat we na deze moeilijke Coronatijd hetzelfde enthousiasme zullen terugvinden en dat onze culturele gemeenschap met dezelfde wilskracht en motivatie terugkeert omdat we met zijn allen beseffen dat dit de ideale weg naar een gelukkig leven is. Samen staan we sterk en verzetten we bergen. 

 erbeleven

Buiten de warme herinneringen in ieders hart is er natuurlijk ook nog de DVD en de 2CD om dat magische moment, net een jaar geleden, nog eens te beleven. De DVD is het resultaat van vele uren filmen en monteren van een professionele ploeg. Wie het spektakel meemaakte zal ook nog veel nieuwe dingen ontdekken want de camera’s zoemen in op de mooiste momenten. Voor 20 euro is dit misschien wel het leukste kerstcadeau dat je dit jaar kan kopen.

Wie de muziek wil doorgronden wordt op al zijn wenken bediend met de 2CD. Je vindt er alle liedjes op in perfecte studiokwaliteit. Gewoon de ogen dicht en de stereo lekker luid en de schitterende orkestrale arrangementen voeren je mee naar een ontroerende aaneenschakeling van noten en akkoorden. De 2CD is te koop voor 15 euro. De liedjes zijn ook terug te vinden op iTunes, Apple Music en Spotify.

Naast de volledige muziekscore vind je er ook nog enkele extra’s op zoal “Kerstmis in Hoeilaart”, “Open Plek in ’t Bos” (thema 800 jaar Hoeilaart) en “Mijn glazen dorp aan de IJse” in een studioversie van tenor Joris Bosman.

“Felix, de musical” is een aaneenschakeling van emoties, ontroerende melodieën, humor, knappe acteursprestaties, technische hoogstandjes (denk bijvoorbeeld maar aan de reuzeschermen als decor) en een onwezenlijk mooi verhaal over de essentie van onze Druivenstreek en haar pioniers.

De DVD en 2CD zijn te koop bij AD Delhaize, Bakkerij Vandervaeren, Mimi’s Optiek en Holar & Isca. 

Je kan hem ook bestellen door storting van het bedrag op de KBC-rekening:

BE39 7340 4702 6619. 

Vergeet je naam en adres niet te vermelden. Wij leveren aan huis (in de druivenstreek)§