Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in mb_format_contentblock() (regel 168 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/felixdemusical.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.util.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in mb_format_contentblock() (regel 168 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/felixdemusical.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.util.inc).

Eponine speelt jeugdliefde van Felix!

vrijdag 25 okt 2019

Nog niet zo lang geleden trad Eponine Van de Velde uit de onbekendheid met een prachtig aperitiefconcert in het Hoeilaartse Felix Sohiecentrum. Iedere aanwezige was het erover eens, ‘a new star was born’. Volgende maand maakt zij haar debuut in de nu al overbekende musical ‘Felix’. Maar wie is deze muzikale duizendpoot uit Hoeilaart.

Geboren in een prachtig gezin met vijf kinderen, zij heeft 3 broers en een zus, bezocht Eponine de lokale St. Clemensschool. Daar zou al gauw blijken dat het podium haar tweede habitat zou worden. Ze deed er graag, en met succes, mee aan de jaarlijkse talentenjacht.  Na de lagere school trok zij naar het SMO in Overijse waar zij deelnam aan de jaarlijkse CULT van de zesdejaars en de hogeschool Odisee in Brussel waar zij bedrijfsmanagement en marketing studeerde. Dankzij haar marketinggerichte achtergrond houdt zij zich ook bezig met de promotie via sociale media (Facebook) van dit spektakel. Momenteel volgt zij nog een opleiding leraar in de UCLL Hogeschool in Leuven. Een hele hap voor deze 21-jarige bezige bij. Maar de muzikale microbe dreef haar naar de Muziekacademie in  Hoeilaart en Overijse waar zij door Hans Lamal en Bernadette Doumen opgeleid werd tot de pianiste die zij nu is. Een en ander is mogelijk dankzij de goede zorgen in Hotel Mama van Hermine Nagels en Papa Alain Van de Velde  waar zij zich kan wentelen in een warm nest. 

‘Uit Hoeilaart ga ik nooit weg’, vertelde zij want ze blijft het liefst rond de kerktoren hangen. Haar aangename persoonlijkheid en haar uitgesproken sociale vaardigheden zullen haar daar zeker bij helpen. 

De liefde voor muziek en vooral voor de musical werd haar met de paplepel ingegeven. Grootvader Lucien Nagels, mama Hermine en haar nonkels waren haar al voorgegaan in de lokale harmonie en ook haar zus Gwendolyn en haar broers Gavroche en Cyrano zijn momenteel spelend lid van een lokale muziekvereniging.

De grote liefde werd echter de musical. Na een bezoek van haar ouders aan de stad Wenen  waar zij een opvoering van de ‘Phantom of the opera’ bijwoonden zou dit  muziekgenre hen nooit meer loslaten. Met het hele gezin trokken zij er vaker op uit om musicals bij te wonen en met name ‘Les Misérables’ in Londen staat nu op het programma. Het verhaal van Victor Hugo greep mama en papa zo aan dat ze voor hun kinderen een naam kozen die refereert naar dit prachtig verhaal.   

Maar momenteel gaat alle aandacht naar ‘Felix, de musical’. In de op til staande musical rond deze voor de druivenstreek ongelooflijk belangrijke figuur speelt Eponine de eerste jeugdliefde van Felix Sohie, Maria Raes, destijds wonende op “Den Dumberg” niet ver van de huidige woonplaats van Eponine. Zij was een meisje dat het moeilijk had in haar omgeving en dat op zoek was naar een beter leven. Deze droom wordt onder woorden gebracht in het themaliedje ‘Ik heb een droom’, maar hoe het allemaal afloopt kunnen we maar weten als we binnenkort naar de opvoering gaan. 

De repetities zijn momenteel volop aan de gang en met coaches als Joris Bosman en Jan Van Assche is Eponine er zeker van dat alles vlot zal verlopen. Voor haar was de stap van muzikante naar zangeres niet evident maar met de steun van de beide heren is zij vol vertrouwen voor wat komen gaat.