Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in mb_format_contentblock() (regel 168 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/felixdemusical.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.util.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in mb_format_contentblock() (regel 168 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/felixdemusical.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.util.inc).

FELIX' droom andermaal werkelijkheid!

woensdag 04 dec 2019

Wie verleden week-end in Hoeilaart vertoefde kon merken dat er iets bijzonders op til was. In de omgeving van de sporthal gonsde het van de bedrijvigheid. Van in de namiddag van vrijdag 29/11 vonden zowat 500 acteurs, dansers en zangers de weg naar het vernieuwde sportcentrum . Een grote schare medewerkers verenigde zich om van dit sportpaleis gedurende 3 dagen een cultuurpaleis te maken. Achter de coulissen leek het wel een mierennest. Men zegt weleens dat de zwakke houdt van orde en discipline maar dat de sterke de chaos beheerst. In de voorbereiding van de 5 voorstellingen tijdens de 3-daagse van ‘Felix’ werd die chaos beheerst dankzij een ongelooflijke inzet, een aangehouden discipline en een emotionele verbondenheid tussen alle aanwezige medewerkers. Van klein tot groot voelde iedereen zich verantwoordelijk voor de goede afloop van het op til zijnde massapektakel. Het werd dan ook een grandioos succes dat het amateurisme mijlenver oversteeg. Mede dank zij de samenwerking van gelouterde professionals en zichzelf overstijgende amateurs kreeg dit spektakel de allure van een internationale show.

Het ‘Dromen, Durven, Denken, Doen’ dat zo kenmerkend was voor Felix Sohie en zijn broers was duidelijk ook de rode draad doorheen deze organisatie. De organisatoren, leden van de kerngroep,  met Jan Van Assche als niet aflatende, stimulerende en motiverende leider mogen terecht fier zijn op deze mijlpaal in het Hoeilaartse culturele leven.

Maar ook zij beseffen tenvolle dat zonder de gulle medewerking van alle deelnemers dit niet mogelijk zou zijn geweest. - SDR

Hieronder enkele reacties van een paar mensen die het van dichtbij meemaakten 

Hamelryckx Janick ‘De jonge Felix’

Moe, maar voldaan, blik ik terug op dit fantastische Felix avontuur! Een avontuur dat begon ergens in maart en waarvan ik nooit had gedacht dit ooit te kunnen beleven. Het zal een ervaring blijven om nooit te vergeten. Een project dat mensen liet dromen, durven, denken, doen. 

Felix bood me de kans een sprong te wagen in het onbekende. Zingen en acteren waren nog vrij nieuw, maar toch gaf Jan me net zoals aan vele anderen de kans onze talenten verder te ontplooien. Waarvoor een dikke dank u wel. De kans die ik kreeg om de rol van jonge Felix te vertolken, heb ik dan ook met beide handen gegrepen. Met heel mijn hart en veel plezier heb ik deze rol gespeeld en de bijhorende rollercoaster van zangopnames, filmpjes, fotoshoots .... beleefd.

Gelukkig konden we rekenen op elkaar, op het hele team, want door de juiste motivatie, begeleiding, zangcoaching, maar bovenal de fantastische groepsdynamiek hebben we samen een heerlijke tijd beleefd. We hebben geknald en een musical neergezet waar we fier op mogen zijn. Ik ben ontzettend blij en trots dat ik hiervan deel heb kunnen uitmaken en zoveel nieuwe vriendschappen heb gesmeed.

En om af te sluiten in ware Felix stijl wil ik nog het volgende kwijt. “Felix de musical” was een droom en de mooiste dromen zijn voor eeuwig! 

Bedankt allemaal voor deze prachtige tijd! 

Burgemeester Tim Vandenput 

De musical heeft nog een grotere impact gehad op Hoeilaart dan ik eigenlijk verwacht had! We wisten dat het verhaal, de muziek en de productie goed in elkaar zaten … Maar de laatste repetities in het POM-gebouw voorspelden dit succes toch niet.Maar vanaf de eerste repetities  in de sporthal vielen de puzzelstukjes in mekaar. Tijdens de algemene repetitie op donderdag verhoogde de concentratie en de vrijdag was het al heel goed.Het begon al op vrijdagochtend op de markt en in de cafés, er werd over niks anders meer gepraat dan over de musical. De avondvoorstelling was heel goed, de ambiance achter de coulissen nog beter. Gedurende het hele weekend heeft iedereen mekaar goed geholpen, is er veel gepraat en veel gelachen. Die sfeer hebben we ook overgebracht naar de toeschouwers denk ik.De tofste scène? Die op café met het liedje van ‘De Vooruitgang’ ! Zondag heb ik er ook tweemaal in meegedaan omdat ik vond - met de toestemming van de regisseurs - dat de Burgemeester ook op café mocht gaan en dansen. En het was super!  Het was dus geweldig voor de hele gemeente, de toeschouwers en de acteurs! Proficiat aan Jan, Joris en Koen om dit allemaal in mekaar te hebben gestoken en zo de “gemeenschapsvorming” in Hoeilaart nog verstevigd hebben.

Eponine Vandevelde – Eerste liefde van Felix

Voor mij was ‘Felix de musical’ een uitzonderlijke ervaring. Dankzij dit project heb ik mijn grenzen weer eens kunnen verleggen. Ik ben ontzettend blij met de kans die ik gekregen heb. Zingen was niet altijd evident voor mij aangezien dit mijn eerste keer was maar ik ben ontzettend blij met het resultaat! Ik wil graag de hele crew bedanken, zowel voor als achter de schermen, met in het bijzonder Jan Van Assche en Joris Bosman voor de afgelopen maanden. In de hele crew zijn mooie vriendschappen ontstaan en dat is het mooiste van al. 

JanVanderstraeten - Creatief coördinator 

"Felix heeft bewezen dat een dorp warm en inspirerend kan zijn. Dankzij dit spektakel hebben Hoeilanders vriendschappen gesloten, elkaar op een andere manier leren kennen én delen zij een herinnering  die nog jaren zal nazinderen."