Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in mb_format_contentblock() (regel 168 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/felixdemusical.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.util.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in mb_format_contentblock() (regel 168 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/felixdemusical.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.util.inc).

Felix en meester Deveen

zondag 26 mei 2019

Een naam die zonder twijfel verbonden is aan het succes van Felix Sohie, is zonder twijfel meester Deveen. Hij was onderwijzer aan de gemeenteschool en hij was de eerste die de kwaliteiten van de jonge Felix opmerkte. Meester Deveen was zelf een fervent fruitboomkweker en hij gaf ook geregeld colleges aan het tuinbouwschool van Vilvoorde.

Ongetwijfeld zullen de liefde en de wonderen van de natuur hen dichter bij elkaar gebracht hebben. Wie weet, hielp Felix meester Deveen wel in zijn vrije uren en kreeg hij zo de smaak te pakken vna het toveren met de natuur.

Het was trouwens meester Deveen die vader Sohie overtuigde om Felix te laten verder studeren aan de Provinciale tuinbouwschool van Vilvoorde (zie foto). In heel het land werden deze scholen na de mislukte aardappeloogsten van de jaren '40 van de 19de eeuw opgericht om de teelten de diversifiëren. Felix studeerde, net als zijn broer Remi, 'cum laude' af en legde zo de basis van zijn tuinbouwcarrière.

Meester Deveen was niet enkel een boomliefhebber, hij stond ook mee aan de wieg van de Solidariteitskring en de oprichting van de Harmonie (1866).  Een man met het hart op de juiste plaats dus.

De rol van meester Deveen wordt in de musical gespeeld door PAtrick Charlier.