Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in mb_format_contentblock() (regel 168 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/felixdemusical.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.util.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in mb_format_contentblock() (regel 168 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/felixdemusical.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.util.inc).

Jacintha Taymans, de grote liefde van FELIX

woensdag 06 nov 2019

Dat de musical ‘Felix’ straks ook een romantisch tintje krijgt, wordt mede in scène gebracht door een knappe verschijning uit Overijse. Met name Jacintha Taymans, de 23-jarige actrice uit de Eekhout, geeft gestalte aan de jonge liefde van de toch wel iets oudere Felix. Terwijl papa Michel de mountainbikepistes in de streek onveilig maakt, zorgt mama Patricia De Caluwaert ervoor dat het viersterrenhotel ‘mama’ steeds pico bello in orde blijft.  

Als geboren en getogen Overijsenaar ging Jacintha na de kleuterschool naar het GBO in haar geboortedorp. Daarna het SMO en momenteel studente pedagogie aan de Unief van Leuven. 

Reeds op jonge leeftijd sluimerde haar talent want telkens speelde zij een belangrijke rol in het toneel bij de laatstejaarsstudenten van beide scholen. Ondanks haar duidelijke gave om te schitteren op de planken zocht zij eerst haar ontspanning in de sport. Zij werd jeugdverantwoordelijke en spelend lid van de badmintonclub ‘de Treffers’ in Overijse.

Maar de lokroep van het toneel bleef haar steeds achtervolgen en vorig jaar sloot zij zich aan bij de overbekende toneelgroep Tros. Meteen kon zij meedraaien in 2 succesvolle producties: de musical ‘Aïda’ en toneel ‘Oscar’. Vooral de musical Aïda bleek een voltreffer met alle scènes volledig life gezongen. In navolging van de musical werd het showkoor ‘Tros Tunes’ opgericht. Een dynamische groep van negen zangers/zangeressen, die reeds op verscheidene podia mochten staan. Mede dankzij hun zangcoach Pieter Klinck – tevens één van de regisseurs van Felix, de Musical – worden hedendaagse popsongs in een leuk jasje gestoken.

Toen kwamen regie-assistente Francine Verlee en Hilde Tastenhoye (voorzitster Tros) met het idee om ook aan Felix deel te nemen. Zij werd, mede dankzij haar bijzonder zangtalent, door regisseur Jan Van Assche met open armen ontvangen en kreeg een belangrijke rol als jonge echtgenote van de beroemde Hoeilander. 

Glunderend vertelt zij over de toffe scènes die zij mag spelen met de jonge ‘Felix-en’ Janick en Douwe maar ook de passage met Joris Bosman zijn heel bijzonder voor haar. Haar persoonlijkheid eer aandoend probeert Jacintha van Octavie een vrouw met ballen te maken. Ondanks het leeftijds- en standenverschil wordt Octavie de sterke vrouw achter Felix. Een klein tipje van de sluier wil ze wel oplichten. In de musical vindt eerste, toevallige ontmoeting, plaats in een treincoupé en van het een komt het ander. In 1870 huwen zij vin Brussel voor de kerk maar hoe het verhaal verder gaat, dat vernemen we pas tijdens de opvoeringen.  

Drukke dagen dus voor deze dynamische studente. Tot driemaal per week repetities, studeren en sporten. Het is vaak een race tegen de klok maar dat heeft ze er zeker voor over.

Uiteraard is zij sterk gemotiveerd. De fantastische sfeer tijdens de repetities en de samenhorigheid tussen de verschillende toneelgroepen maken het voor haar een intense en zeer positieve ervaring. En toegegeven, het applaus en de erkenning van het publiek doen enorm deugd. 

Haar grootste fans zijn haar oma Marie en opa Marcel. Vroeger zelf actief bij de druiventelers, voelen zij heel sterk aan hoe het moet geweest zijn in de tijd van Octavie en Felix. De beide grootouders zitten straks zeker op de eerste rij. - SDR