Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in mb_format_contentblock() (regel 168 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/felixdemusical.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.util.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in mb_format_contentblock() (regel 168 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/felixdemusical.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.util.inc).

Janick Hamelryckx kruipt in de huid van de jonge Felix.

zondag 02 jun 2019

De kleinzoon van Roger Van Hecke en Marie-Rose Vandervoort, in Hoeilaart en Overijse zeker geen onbekenden vermits voetballer Roger de hoogdagen van Eendracht Hoeilaart mee kleur gaf, en de zoon van Kristian Hamelryckx, kapper in Maleizen,en Karin Van Hecke werd na een strenge auditie gekozen om de rol van de jonge Felix op zich te nemen. En dat hij er blij om was. Ondanks weinig ervaring in het echte podiumwerk werd hij samen met Douwe Debroux gevraagd om de jonge Felix gestalte te geven in de op til zijnde musical ‘Felix’.

Na een kleine rol die hij vertolkte tijdens de cult-avond in het SMO in Overijse en een zangoptreden met Vitamine Z in de ‘Vrek’ door Toneelgroep Jong Reintje, kreeg hij de smaak te pakken en nam hij deel aan de auditie voor de hoofdrol in de musical.

Vooral het muzikale zat in de familie. Vader Hamelryckx was een enthousiast accordeonist en bij Janick was de liefde voor muziek er wel. Hij beschikt over een prachtige stem, maar toch heeft hij nooit een echte opleiding gevolgd. Piano is zijn lievelingsinstrument en wie weet begint hij er ooit nog aan.

Ondertussen werkt de jonge Janick leraar in de St-Clemensschool in Hoeilaart waar hij medeverantwoordelijk is voor het kinderkoor Vitamine Z. Het leraar en begeleider zijn is hem duidelijk op het lijf geschreven en meester Janick is dan ook zeer geliefd bij kinderen en collega’s, en ouders spreken vol lof over hem. Voor de musical hoopt Janick ook op de enthousiaste medewerking van een 60-tal kinderen van de school. 

Voor zijn rol van de jonge Felix is de eerste doorloop van het script met de andere acteurs onder leiding van Hendrik Van Eycken en Philip Maes al achter de rug en die beloven het beste voor dit bijzonder totaalspektakel. 

Vanaf de maand augustus zal de frequentie van repetities opgedreven worden en voor de jonge Felix begint dan een zeer drukke periode. Naast de repetities met de regisseurs zijn er ook nog de stembegeleidingen die hij kan volgen bij Joris Bosmans, de Hoeilander die kan bogen op een rijke internationale ervaring en die voor de zangers van onschatbare waarde is.

Voor Janick belooft dit niet alleen een intense belevenis te worden, maar hij hoopt dat hij dankzij ‘Felix’ de nodige ervaring kan opdoen om daarna nog vaker van het podium te kunnen genieten.