Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in mb_format_contentblock() (regel 168 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/felixdemusical.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.util.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in mb_format_contentblock() (regel 168 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/felixdemusical.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.util.inc).

Jo Pauly voorziet de internationale podia en Felix van visuele hoogstandjes

dinsdag 26 nov 2019

Van de Hoeilaartse nieuwjaarsfuiven over de Internationale scènes terug naar Hoeilaart. Jo Pauly heeft een internationale faam opgebouwd om U tegen te zeggen met zijn ‘Visual Solutions’ maar toch wil hij zich mee inzetten om van ‘Felix’ een hoogtepunt van het Hoeilaartse culturele leven te maken. 

Op 3-jarige leeftijd kwam de kleine Jo met de hele familie naar Hoeilaart wonen in de Kasteelstraat. In de Sint-Clemensschool doorliep hij de lagere klassen om daarna in het Brusselse Sint-Jan Berchmanscollege wiskunde-wetenschappen te studeren. Waar iedereen dacht dat Jo ingenieursstudies zou aanvatten of  wetenschappen zou gaan studeren, koos de jongeman voor iets wat hij zeer graag deed. Gezien zijn reeds flinke ervaring in het audio-visuele, opgedaan bij tal van activiteiten, zou hij verder in die richting gaan.

Op 16-jarige leeftijd organiseerde hij voor de eerste maal samen met een paar andere jongeren uit de Druivenstreek The New Year Superlight Party, een nieuwjaarsfuif die 5 jaar heeft bestaan. Maar voor Jo was dat niet genoeg en hij bekwaamde zich verder in alles wat met het audio-visuele te maken had. Met papa als chauffeur trok hij naar de Zillion en gedurende twee jaar was hij er free-lance lichtman voor de TV-opnames van TMF. 

Daarna trok hij als hij free-lance cameraman naar Alfacam en ging daarna werken voor  grote nationale en internationale audiovisuele bedrijven zoals Renting & Development, Can Do, Procon, PRG, EML Productions en Video Equipment Rentals. In 2006 startte hij zijn huidige firma ‘Visual Solutions’ op. 

Sinds het begin van zijn carrière begeleidde hij alle types events: kleine, middelgrote en hele grote evenementen in België, Europa, het Midden-Oosten en de rest van de wereld. Zijn specialiteit werd al snel de complexe visuele beleving door middel van grote projectoren, LED schermen, camera’s en monitoren.

Jo studeerde af  aan het Na.Ra.Fi in Brussel in 1999 waar hij de theoretische kennis opdeed van wat hij in de praktijk al enkele jaren had opgestoken. Bijkomende cursussen werden oa. nog gevolgd in het Barco Training Center in Kuurne en bij Disguise in Londen. Hij is ook een gemachtigd lesgever voor deze technologie.

In 2012 startte hij ook als lector met een cursus “video technologie”  voor de nieuwe lichting jongeren met een  passie voor AV aan het Na.Ra.Fi.-instituut in Brussel.

Alle activiteiten beschrijven die in zijn CV vermeld staan, zou ons te ver leiden,  maar toch een greep uit de internationale events waar  hij een belangrijke rol speelde achter de schermen: wereldpremières van de nieuwste Mercedeswagens  in Kaapstad, Peking, Stockholm, Detroit, Frankfurt - grote events voor de koninklijke familie van Saudi-Arabië, van Dubai, Koeweit en allerhande TV- shows in binnen- en buitenland - zomerfestivals zoals Pukkelpop, Rock Werchter, Tomorrowland, Marktrock,… - modeshows voor Moncler, Miu Miu, Boss, Philipp Plein, … in Milaan, Parijs, London en New York. Tours of shows voor grote artiesten zoals Marco Borsato, Clouseau, Tiziano Ferro, Helene Fischer, enz… en ook theatershows of congressen passeerden de revue. ‘De grootte van het project maakt niet uit, zolang er maar een uitdaging aan verbonden is’.

Tussen al deze activiteiten in, vond Jo nog de tijd om er een paar bijzondere hobby’s op na te houden. Hij werd snowboard-instructeur bij het Bloso en werd ook voorzitter en trainer van een snowboard club ‘Airness’ tussen 2008 en 2010. Uiteraard was er ook zijn passage bij Radio Zoniën waar hij actief was tussen 1995 en 2002.

Maar ook  ‘Felix’ wil Jo op zijn palmares. ‘Eigenlijk is dit pure nostalgie’ vertelde hij ons. ‘Het is een kleine blijk van dank aan Jan Van Assche, Philip Maes en de mensen van de toenmalige Radio Zoniën én discobar CCC-System’. 

Zij zijn onrechtstreeks de aanleiding geweest hoe ik in deze sector ben beland. ‘De kansen die ik als jonge kerel heb gekregen in de audio-visuele wereld door hun toedoen, waren voor mij het startpunt. Dus bij deze alvast nogmaals dank u!!’ aldus Jo.

‘Felix’ is een leuke terugblik met een aantal van de mensen waarmee het toen begon, maar het is ook een uitdaging. De hele periode tussen pakweg 1860 en 1929 in beeld brengen en geloofwaardig visualiseren is een moeilijke opgave. 

Het is de bedoeling om - samen met een hele boel professionals uit de Druivenstreek- het spektakel, de beleving en de muziek naar een nog hoger niveau te tillen.’

‘Een leuk weetje is dat de show wordt belicht door Dieter Meeus, een professional, die ook z’n roots heeft bij Radio Zoniën en die ik nu geregeld op de grote internationale shows tegen het lijf loop. We zien elkaar vaker in het buitenland dan hier in de Druivenstreek waar we beiden wonen J.’

Wie meer wil weten, bezoekt maar even de website van Visual Solutions.

www.visualsolutions.world

- SDR