Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in mb_format_contentblock() (regel 168 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/felixdemusical.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.util.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in mb_format_contentblock() (regel 168 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/felixdemusical.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.util.inc).

Kamiel Van Assche zorgt voor een glashelder 'Felix' geluid!

donderdag 31 okt 2019

Ook al zie je hem zelden, toch speelt Kamiel van Assche, zoon van, een cruciale rol in het Hoeilaartse culturele gebeuren. Geboren op 28/9/1991 ging deze jongeling van op de Karrenberg al gauw zijn eigen weg. Uiteraard eerst naar de St Clemensschool maar daarna trok hij naar Oudergem. Zijn middelbaar deed hij in het Lutgardiscollege in Oudergem en hij werd er leider van de Chiro. 

De eerste jaren na de middelbare school zocht hij zijn weg zonder goed te weten wat hij graag wou, tot het toeval hem liet kennis maken met geluidstechniek en aanverwanten. Voor een festival in het jeugdhuis Phobos was er een geluidsinstallatie nodig die kon gehuurd worden bij de provincie Vlaams-Brabant. Echter, voor het gebruik ervan diende je houder te zijn van een attest. Om dit attest te bemachtigen ging Kamiel een cursus volgen en zo ging de bal aan het rollen. 

Van het een kwam het ander en zijn eerste kennismaking met deze techniek deed hem hunkeren naar meer. Hij trok naar het SAE en daarna naar de hogeschool in Hasselt. Wat eens zijn hobby was werd zijn beroep. Gedurende 6 maanden liep hij stage bij VCL-productions en meteen werd hij in vaste loondienst aangeworven. Ondertussen werkt hij er al 3,5 jaar en op alle soorten evenementen is hij er verantwoordelijk voor alles wat geluid is. Tijdens de zomermaanden zijn het vaak festivals en tijdens de wintermaanden vooral bedrijfsactiviteiten, theater, concerten enz…

Maar naast zijn professionele activiteiten is hij, hoe kan het ook anders, een zeer actieve jongeman. Alle verenigingen en evenementen opnoemen waaraan hij meewerkte of waarin hij verantwoordelijkheid droeg zouden ons te ver leiden maar toch willen wij graag vermelden dat hij een bijzonder verdienstelijke jongeman is. Een greep uit zijn niet-professionele activiteiten : hij was leider bij Chiro Oudergem, penningmeester in het Jeugdhuis Phobos, penningmeester en organisator Meivuur vzw, organisator van het Sexy Summerfestival en als vrijwilliger is hij al 8 jaar de vaste geluidsman bij het jaarlijkse Kerstconcert in de kerk van Hoeilaart. 

Begrijpe wie kan, maar ook voor sport maakt hij nog tijd vrij. Het lopen van een halve marathon, de 20 km van  Brussel, fietsen en vooral skiën helpen hem om te ontspannen. Nochtans heeft hij een uitdaging nodig om aan het sporten te gaan maar die zijn er voorlopig nog voldoende. En als toetje stond hij ook nog iedere zaterdagnacht in de bakkerij Linda Vandervaeren aan de bakoven.

Ondanks zijn zeer drukke bezigheden en een beroep dat hem 7 dagen op 7 en 24 uren op 24 kan opeisen, maakt hij ook nog tijd voor ‘Felix’.  Alles wat met geluid en techniek te maken heeft, valt onder zijn verantwoordelijkheid. Ook het voorbereidend werk. Vanaf  23/11 wordt er gerepeteerd in de sporthal en ook daar zal hij altijd te vinden zijn.

Gelukkig is er Hotel Mama en zijn lieve vriendin Lauren die hem nu al 4 jaar vergezelt op al zijn excursies en hem aanmoedigt in alles wat hij onderneemt. - SDR