Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in mb_format_contentblock() (regel 168 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/felixdemusical.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.util.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in mb_format_contentblock() (regel 168 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/felixdemusical.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.util.inc).

Legt Douwe Debroux met 'Felix, de musical', de basis van een schitterende carrière?

dinsdag 18 jun 2019

Douwe Debroux, een 17-jarige Maleizenaar is naast Janick Hamelrijckx, de andere jonge Felix in ‘Felix de musical’. Ondanks zijn jeugdige leeftijd is deze jongeman van vele markten thuis. De kleinzoon van Bernard Van Hecke en Juliette d’Haese, geen onbekenden in Hoeilaart, heeft inderdaad al heel wat watertjes doorzwommen.

Niets liet vermoeden dat deze jongen, bij zijn eerste stappen in de buitenwereld, zou opteren voor een carrière in de muziekwereld. Zijn ouders waren ervan overtuigd dat jonge kinderen van alles moeten proeven om uiteindelijk een keuze te maken. Douwe begon dan ook op de atletiekpiste in Overijse, de BKO en te dansen bij de Gympies in Hoeilaart.

Uiteindelijk stapte hij over naar meer culturele activiteiten. Eerst bij de harmonie in Tombeek waar hij even hoorn speelde, daarna woord en drama in de academie van Overijse. Ondertussen volgt hij ook al 2 jaar lang zanglessen in Kessel-Lo.

Dansen deed hij bij Coreo en Deadline in Overijse maar ook in Leuven bij DMS. En onder het motto, ‘je moet er iets voor over hebben’ is hij dit jaar begonnen met ballet en hedendaags dans in Mechelen. Hij deed ook al mee in een aantal amateurmusicals waaronder Romeo & Julia, Grease en Hairspray.

We kunnen dus rustig stellen dat deze jongen van aanpakken weet. Tussendoor deed hij trouwens ook nog vrijwilligerswerk in het Hoeilaartse woonzorgcentrum, bij tante Hilde, en ook bij Chiro Maleizen was hij een tijdlang actief.

Je zou het haast niet geloven, maar ondertussen ging hij ook nog naar school. 4 jaar humaniora in SMO Overijse en momenteel het Sancta Maria Instituut  in Leuven waar hij een opleiding Jeugd- en Gehandicaptenzorg volgt. Vanaf volgend jaar trekt hij naar de kunsthumaniora in Brussel voor een 7dejaar, richting musical, met de bedoeling om een professionele opleiding in die richting te volgen aan het conservatorium in Brussel.

Ook al zijn muziek, zang en dans zijn grote passies, toch is hij blij en gemotiveerd met zijn studie Jeugd- en Gehandicaptenzorg. Die geeft hem toch enige werkzekerheid naast een carrière in de musicalsector.

Het is trouwens dankzij zijn engagement in het rusthuis ‘Hof ten Doenberge’ dat hij in contact kwam met de regieassistente, Francine Verlee, die hem bij de makers van ‘Felix de Musical’ introduceerde. Na een vrij strenge auditie werd hij dan samen met Janick Hamelrijckx gekozen voor de rol van de jonge Felix. 

Momenteel zijn de eerste repetities begonnen met vooral het inlezen en aanleren van de liedjes. De samenwerking met Joris Bosman, de Hoeilaartse tenor die straks in de rol kruipt van de oudere Felix, vindt Douwe grandioos. 

Nog een paar weken en de examens liggen achter de rug en dan kan ‘de jonge Felix’ alles zetten op zijn rol in dit fantastische project. Hij kan zichzelf een prachtig verjaardagscadeau bezorgen want de musical gaat voor hem door op zijn verjaardag op 30 november 2019.

Veel succes, Douwe.

SDR.