Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in mb_format_contentblock() (regel 168 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/felixdemusical.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.util.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in mb_format_contentblock() (regel 168 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/felixdemusical.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.util.inc).

Marijke De Rudder, duivel doet al!

dinsdag 10 sep 2019

Marijke De Rudder bezit blijkbaar de gave van de alomtegenwoordigheid. Deze dochter van Jacqueline en Danny De Rudder - Brenart en zus van An, zeker geen onbekenden in het Hoeilaarts gemeenschapsleven, is een duizendpoot die blijkbaar nooit ‘nee’ zegt als er op haar gerekend wordt. 

Veel Hoeilanders moeten haar al ontmoet hebben tijdens haar lange loopbaan bij de gemeente Hoeilaart als sociaal-cultureel medewerkster voor vrije tijd en welzijn. Voor het welzijn zorgt zij waar het kan, maar helaas, vrije tijd heeft ze bijna niet meer. Een greep uit haar talloze activiteiten leert ons dat er voor chillen weinig plaats is in haar rijkgevuld bestaan. 

Tijdens haar jeugdjaren was zij vooral actief als vrijwilligster bij de Chiro, op het speelplein, in de jeugdraad, jeugdhuis Phobos en jeugdcentrum Koldam. Medewerkster in tal van verenigingen en de werking van het Lindenhof en nu vooral duivel doet al samen met de ‘Blauwe Vinken’. Maar ook aan initiatieven zoals het Druivenfestival, Meifeesten en Nieuwjaarsdrink,… in de gemeente verleent zij graag haar medewerking. Kortom, als er iets te doen is, is Marijke vaak van de partij en kunnen organisatoren op haar rekenen.

Toen de eerste tekenen van de creatie van ‘Felix’ het daglicht zagen, liet ze zich in aanwezigheid van Jan Van Assche langs haar neus weg ontvallen ‘je vindt wel een jobke achter de schermen voor mij’. Dat jobke werd dan productie-assistente. Wat de inhoud van dat jobke zou worden, zou later blijken. Intussen werd het werkwoord ‘Felixen’ uitgevonden en is Marijke daar al vele uren en dagen mee bezig. De koelte van het ‘Mozart&Co’-lokaal was zeer welkom want zij zou er de drie hittegolven van deze zomer doorbrengen. 

Terwijl Jan en zijn companen (Koen Mertens, Joris Bosman, Alexis Bosman en Willy Vervloet)  driftig aan het componeren waren, lag voor haar de focus vooral op de acteurs en figuranten: eerst iedereen meerdere plekjes geven verspreid over de verschillende scenes om erna, samen met regie-assistente Francine Verlee, een repetitieschema op te stellen waar iedere acteur en figurant (en dat zijn er intussen al minstens 207) zijn plaatsje vond. Rekening houdend met de beschikbaarheid van al die mensen en ook met de wensen van de 5 regisseurs werd de puzzel in mekaar gelegd. Hetzelfde diende ook te gebeuren voor de zangrepetities. Door de vaak wisselende wensen en verplichtingen bij de verschillende protagonisten waren zij verplicht om zeer flexibel te zijn maar uiteindelijk werd de klus geklaard. De repetities onder leiding van de regisseurs (Daniel Alexander, Hendrik Van Eycken, Philippe Van den Winckel, Pieter Klinck en Jan Van Assche) zijn eind augustus van start gegaan en zullen vanaf nu steeds intenser worden.     

Ondertussen zijn ook onder meer de kledij- en de decorploeg al een tijdje aan het werk en ook voor die medewerkers is Marijke, in overleg met de kernverantwoordelijken, soms het klankbord voor de vele vragen die er onvermijdelijk komen. Binnenkort komen daar nog groepen van vrijwilligers bij voor schmink, catering, productie,… Zo komt alles stilaan in een stroomversnelling en zullen ook de nu bijna 80 medewerkers achter de schermen regelmatiger en meer geïnformeerd worden over wat er zich op de scene en achter de schermen zal afspelen tijdens de musical. 

De voorbije periode ging Marijke in haar vrije tijd ook wat vaker langs bij de gemeentelijke collega’s omdat zij de productie met raad en daad bijstaan (dankjewel gemeente en collega’s!) voor gebruik van lokalen, promotie op de markten en via de gemeentelijke communicatiekanalen, bij het zaalplan en de ticketverkoop,… . Voor de ‘superfans’ is de voorverkoop al een tijdje aan de gang, maar ook de ticketverkoop over de ganse druivenstreek kon zo vlot gestart worden op 2 september. 

Het ‘jobke’ werd een hele klus waar gigantisch veel tijd aan besteed wordt maar dat houdt haar niet tegen om te zeggen dat het wel een heel mooie ervaring is. In den beginne had ze de hele organisatie een beetje onderschat, maar naarmate de werken vorderen en er steeds nieuwe dingen komen bij kijken, kijkt zij met heel veel enthousiasme uit naar de dag van première. - SDR   

(foto: Marijke, samen met Francine Verlee, de regieassistente)

Marjijke, hier samen met de decorploeg!