Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in mb_format_contentblock() (regel 168 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/felixdemusical.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.util.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in mb_format_contentblock() (regel 168 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/felixdemusical.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.util.inc).

Willy Vervloet schrijft zes folkloristische dansjes

vrijdag 24 mei 2019

Op alle niveau's zijn streekgenoten bezig met de creatie van de musical. Dinsdagavond werkt Willy Vervloet aan de scène 20: "de reizen van Felix Sohie". Als steenrijke Belg trok Felix met zijn echtgenote, Octavie, van 1900 tot 1914 heel Europa rond, van Noorwegen tot Hongarije, van Engeland tot Marroco. De mooiste bestemmingen, de chiqueste hotels waar ook keizers en koningen logeerden. 

In deze scène maakt Felix een korte reis door al die bestemming met als decor een zestal folkloristische dansjes die speciaal voor de gelegenheid gecomoneerd zijn. Speciaal is dat telkens hetzelfde muzikaal tehma terugkomt in de steil van het land.

Een potlood, een gom en een keyboard, dat zijn de wapens om tot een schitterend creatief resultaat te komen zodat je op het juiste moment de noten noteert die het leukst klinken.

Willy componeerde jaren geleden reeds de musical 'Keizer Karel' voor toneelgroep Tros en ook voor Felix mocht hij niet ontbreken.