Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in mb_format_contentblock() (regel 168 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/felixdemusical.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.util.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in mb_format_contentblock() (regel 168 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/felixdemusical.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.util.inc).

Het borstbeeld van Felix

dinsdag 07 mei 2019
play video

De eerste scène van "Felix, de musical" speelt zich af in 1958, het jaar van de EXPO. Na meer dan dertig jaar lukt het dan eindelijk om een monument voor Felix Sohie op te richten. Van het ambitieuze project uit 1928 is dan allang geen sprake meer. Minister van Landbouw De Vleeschauwer onthult tijdens de druivenfeesten, op 28 september 1958 het borstbeeld van de hand van Hoeilaarts beeldhouwer, Raymond De Gryse (1920 - 1991). 

Het borstbeeld stond tot in 2012 voor het GC Felix Sohie en werd bij de nieuwbouw verplaatst naar de serre. Wie weet was je erbij in 1958 en ontdek je jezelf terug.

Veel kijkplezier!